04 August 2011

Hoşgeldiniz

Hepimiz hayatımızın bir döneminde ev hanımı oluyoruz, erkek kadın ayrımı yapmıyorum ve "ev hanımı" derken cinsiyet belirtmiyorum çünkü "ev hanımlığı" tıpkı öğretmenlik, mühendislik gibi kendine özgü bir meslek neredeyse.

Çalışın ya da çalışmayın, yardımcınız olsun ya da olmasın, bir evde/mekanda yaşıyorsak ucundan da olsa ev işlerin bulaşmak zorundayız. Hem vücut sağlığımız hem de psikolojik sağlığımız için kişisel temizliğimize önem verdiğimiz kadar, yaşadığımız mekanın temizliğine de önem vermemiz gerekiyor.  Blogun hakkında kısmında yazdığı gibi, bu blog, acemilere yol göstermeyi amaçlıyor. Elbetteki birçok konuda olduğu gibi bu konuda da tek bir doğru tek bir yöntem yok. Herkes kendisine kolay gelen, elindeki imkanlara göre bir yöntem seçiyor. Nerden baksanız ergenlik çağlarımdan itibaren 15 yıllık bir ev kızlığı-ev hanımlığı geçmişimde bildiklerime göre daha yeni daha pratik yöntemler öğrenmek benim de çok işime gelecek. Zira ben de hem çalışan hem de ev hanımı olmaya çalışan grup arasındayım.

Eğer siz de fikirlerinizi paylaşmak istiyorsanız bu adresten mail atabilirsiniz. simdievhanimioldum@gmail.com

Tabi ben bu blogda yazar olmak isterim derseniz de ne ala! Seve seve, bunun için de aynı mail ile irtibata geçerseniz hemen yazabilirsiniz.

Sevgiler

5 comments:

  1. tam benlik :))hayırlı olsun yeni blogun pek şirin ve güzel olmuş ellerine sağlık:))

    ReplyDelete
  2. ahh harika bir fikir olmuş bu blog:))
    sıkı takipteyim :))

    ReplyDelete
  3. önceden kız çocuğu oyuncaklarının çamaşır makinesi,ütü,tabak-çanak olmasına gıcık oluyordum,şimdi isabetli buluyorum,kraliyet ailesinden olmadığımıza göre kızım elbette bu işleri yapacak,ne kadar iyi öğrenirse ,ne kadar sevdirebilirsem bu işleri o kadar daha acısız olur gibime geliyor,sonra evlenince sudan çıkmış balığa dönmek daha acı:)

    ReplyDelete
  4. bloğunuza bayıldım,lütfen daha çok yazın,önemsizdir ayrıntıdır demeyin,birinin aklına gelen küçük bir kolaylık diğerinin aklına bi ömür gelmeyebiliyor,mesela sarımsakları dövmeden önce tuz ekerseniz zıplamazlar:)

    ReplyDelete