Yurt dışında yaşamaya başlayınca bir çok ülkemiz sebze-meyvesi gibi maydanoza da hasret kalıyor insan. Taze bir demet maydanoz 5tl civarı oluyor ve üstelik İstanbul' da pazardan aldığımız 50 kuruşluk demetin yarısı kadar bile olmuyor. Dolayısıyla aldığım demetin her bir yaprağı çok değerli.
Maydanozu mutfakta suya koyduğumda
-çok uzun süre hiç solmadan dipdiri duruyor
- gözümün önünde olduğundan sık sık hatırlayıp kullanıyorum. Mesela şu çorbaya bir dal atayım, yemeğe katayım diye aklıma geliyor
-yine gözümün önünde olunca kahvaltıda ya da gün içinde koparıp koparıp ağzıma bir kaç dal giriyor :)
-görüntüsü iyi geliyor, ha bir vazo çiçek ha maydanoz. Evde yeşil iyidir.
Eğer maydanozları bitiremiyorsanız kurutmayı da düşünebilirsiniz. İstanbul'da sıradan marketlerde göremedim ama yurt dışındaki marketlerin baharat bölümünde kuru nane gibi kuru maydanoz ( ve hatta dereotu) bulmak çok normal. Kuru maydanozu tüm yemeklerde kullanıyorum ben. Tazesini ayıklayıp doğramaya göre çok daha hızlı ve pratik oluyor.
Maydonozu ince ince kıyıp dondurucuya atyorum ben de.
ReplyDeleteEvet o da güzel bir çözüm ama ben nedense onu da unutuyorum öyle kalıyor :(
DeleteSevdim bu fikri, benim maydanozların da kaderi aynı çünkü.
ReplyDeleteSEVDİM BENDE
ReplyDelete