09 September 2011

Yemeklik Soğanlar Dondurucuya

Biliyorsunuz dondurulmuş ürünler bölümünde doğranmış soğanlar da satılıyor. Benim gibi siz de her gün soğan doğramaktan hoşlanmıyorsanız bu ürünleri alabilirsiniz yada kendiniz yaparsınız.

Miktarı size kalmış istediğiniz kadar soğanı ister rondodan geçirin ister elinizde kıyın. Ardından birer yemeklik parçalara ayırıp poşetle dolaba kaldırabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken (çok başıma geldi de ondan) soğanların fazla suyunu kağıt havlu ile çekmek yada bir şekilde biraz kurutmak. Özellikle rondoda çekildiğinde çok daha fazla su çıkıyor ve bu suyuyla konulduğunda, soğanlar dolapta donup kalıp gibi oluyor. Sonra da yemek için çözdürmek zahmetli oluyor.

Yemeklik soğanlar hazır olduğunda işten gelince yemek yapma süresi daha da kısalıyor.

6 comments:

  1. Merhaba,

    Yazılarınızı ilgiyle okudum.Yaklaşık 27 yıldır yaptığım ev işlerini gözden geçirmeme sebep oldu. Gözlemleriniz ve deneyimleriniz oldukça mantıklı. Paylaşım için teşekkür ederim.

    Sevgiler*

    ReplyDelete
  2. Domatesler için de aynısını uyguluyorum. Rondodan çekip pet bardaklara doldurup dondurucuya koyuyorum. Pişirmeye başlamadan on dakika önce çıkarınca çözülüyor. Pet bardak olduğu için biraz ortadan sıkınca da hemen çıkıyorlar.

    ReplyDelete
  3. harika bir blog olmuş. bütün yazıları okudum. tam evlilik hazırlıkları içinde olduğum bir zamanda tesadüfen kütüphanemizin derinliklerinde "ev bilgisi" adında bir kitap bulmuştum. aynı böyle bilgiler var içinde. hala zaman zaman açıp okurum. bence çok faydalı. siz de çok faydalı bir iş yapmışsınız bu blogu açarak size de paylaşımlarınızdan dolayı teşekkür ederim...

    ReplyDelete
  4. Sogan buzlugu kokutmazmi? ben hiç denememistim çok iyi fikir

    ReplyDelete
  5. Rondodan geçirince çok sulandığı doğru. Fakat elde yemeklik şekilde doğranıp dondurulunca su bırakmadığı için bir bıçak yardımıyla kullanacağınız kadarını çok rahat alabiliyorsunuz.

    ReplyDelete