08 October 2013

Cam Silerken Sirke Kullanmak

Cam silme suyuna sirke katıldığında daha  parlak görünmesine sebep olduğunu biliyordum da doğrusu buna da üşeniyordum, halbuki deterjan koymaktan ne farkı varsa. Galiba alıştığımız düzeni değiştirmekten ziyade, onu hatırlayıp uygulama aşamasına geçmek zor olan. 

Neyse, salonda çerçeve ile bölünmeyen kocaman bir pencere var. Bu cam genelde açık (tül yok) ve şahane bir ışık alıyor. Ancak her baktığımda moralimi bozan lekeler görmeme sebep oluyor. Aslında o kadar takıntılı değilim ama ne olduysa bu camı arındıramıyorum. Bildiğim her silme yöntemini denedim, silinmiş camı aynı gün kaç kere sildim yok olmuyor olmuyor. Sürekli dalgalar kalıyor. Tüm gücümle kuruluyorum çıkmıyor.

En sonunda artık nasıl olduysa ( belki deterjandan belki havadan) yağ gibi, ince bir tabakanın oluştuğuna kanaat getirdim.  Bu yağı çözersem olacak gibime geldi ve bunun için de sirkeyi denedim. Ve bingo.

Fısfıslı bir şişeye sirke koyuyorum ben, onu cama sıktım biraz sildim ve kuruladım. Çok hafif kurulana ile o bagsettiğim tabaka gitti, parladı, hiç iz kalmadı. Bundan sonra o cama asla başka bir sürmem

3 comments:

  1. Sirkeyi salatalarda filan hiç sevmem; eve sirkeyi bu tür durumlar için alıyorum; bulaşık makinesine parlatıcı olsun, karbonatla beraber lavabo açsın, şimdi de cam silsin:))
    Beyhan.

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Denemedim ama olacağını sanmıyorum daha çok bulanıklasır

      Delete