23 October 2013

Köfte Soğanı Sorunsalı

İki buçuk kişi olduğumuzdan mütevellit, köfteyi az miktarda yapıyorum. Çok yap buzdolabına at dediğinizi duyar gibiyim ama çocukla kıymayı dolaba koyabilmem bile zor değil köfte yapayım (porsiyonlara ayırıp koyuyorum da). Neyse her köfte yaptığımda içindeki soğanlar bir türlü istediğim gibi olmazdı.

Köftenin hem lezzeti hem de dağılmaması için soğanların mümkün olduğunca ince doğranması gerekiyor. Ben rondodan geçiriyorum ama genelde tek soğan rondoda az kalıyor iyi parçalanmıyor. Rendeleme ve incecik doğrama işini de denedim ama bu yöntemler için her zaman yeterli zamanım olmuyor.

Ben de köftenin içine koyduğum ekmekle soğanı aynı anda rondodan geçirmekte buldum çözümü. Soğanlar da ekmekler de istediğim kıvamda oluyor. Ekmek ıslanmış oluyor fakat olsun, zaten yoğururken ıslanıp karışacak. Peki neden bunu yıllardır akıl etmedim hiç bilmiyorum. Annemin öğüdü, rondoyu kullanırken (aslında her türlü mutfak eşyası için söyler) önce daha temiz bırakanlar ardından ıslak ve yağlılar kullanılmalı. Yani ekmeği önce rondodan geçir ki dökerken kolay olsun. Islak rondoda ekmekler yapışacak bir de onu sıyırmaya uğraşıcan falan filan. Neyse ben hepsini tek seferde yaptım çözdüm gitti. Tavsiye ederim.

2 comments:

  1. Ekmeğe ve soğana, biraz biber, biraz da maydanoz da ekleyip öyle katmayı deneyin bir de kıymaya. Emin olun çok daha şahane olacak tadı :)

    ReplyDelete
  2. Ama soğanların suyunu sıkamıyorsunuz öyle?

    ReplyDelete